Možda vam se čini da je postizanje besprekornog izgleda, koristeći samo „obične“ proizvode, neizvodljivo. Ipak, nakon upoznavanja sa trikovima profesionalaca, postaje jasno da posredi nije u pitanju nikakva nauka, i da ih lako možete izvesti u kućnim uslovima. Mi vam prenosimo iskustva popularnih YouTube gurua, koja svakodnevno objavljuju internet zajednici.
saveti šminkera
1.Dugotrajna senka – Ukoliko nemate bazu za senku, lako je možete napraviti sami. Pomešajte vašu okoloočnu kremu sa malo tečnog pudera, u razmeri 2:1,i nanesite na kapke. Drugi način je da nanesete korektor na kapke, i da ga fiksirate puderom u kamenu. 

2.Ajlajner trik – Ukoliko vam vaše trepavice „smetaju“ pri nanošenju tečnog ajlanera, trik je jednostavan – umesto da gledate pravo ka ogledalu, stavite ga na sto i gledajte na dole. Imaćete bolji ugao i bolji osećaj za prostor, gde šta treba da nanesete.

3.Savršena linija – Ako vam je izvlačenje “mačkastih očiju” problem, upotrebite selotejp. Zamislite da se donja linija trepavica produžava ka obrvama, i u tom pravcu nalepite parče selotejpa. Ako se umažete, sve greške će završiti na njemu.
ajlajner uz selotejp

4.Mat karmin – Ako je vaš ruž kremast, a želite popularan mat efekat, uzmite papirnu maramicu, razdvojite je na tri dela, uzmite jedan i naslonite ga na namazana usta. Zatim blago pređite translucentnim puderom i gotovo – imate ruž sasvim druge završnice.

5.Proširene pore – Postoje brojni proizvodi za maskiranje ovog problema, koji su zapravo potpuno bespotrebni, ukoliko znate za ovaj metod. Reč je o načinu na koji nanosite tečni puder. Nemojte vući četku gore-dole po licu (kao da krečite fasadu), već pravite brze kružne pokrete, na tačkama gde su vam pore najvidljvije. Videćete kako postaju „popunjene“ i potpuno zamaskirane!

6.Sakrijte podočnjake – Ukoliko na podočnjake stavljate korektor u boji svoje kože, nećete postići nikakav rezultat. On će ih samo posvetliti, i ostaće vidljivi. Trik je u tome da birate onaj u boji breskve, ili lososa. Ta boja neutrališe zelene, plave, sive senke, tako da će ih potpuno prekriti.
korektor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *