Naši drugari iz Kuhinjice su nam preporučili topli napitak sa čokoladom i rogačem

is-carob-paleo

Rogač je bogat izvor vitamina i minerala (naročito kalcijuma), kao i nekih elemenata u tragovima. Masnoće se u njemu pojavljuju samo u neznatnim količinama, dok su od ugljenih hidrata zastupljeni fruktoza, pektin i lignin. Pektin i lignin su veoma značajni jer imaju sposobnost da vezuju holesterol u crevima, čime olakšavaju njegovo izbacivanje iz organizma i utiču na smanjenje njegove vrednosti u krvi.

Sastojci

200 ml slatke pavlake 

200 ml mleka

50 g crne čokolade

1 kašika meda 

1 kašičica cimeta

20 grogača u prahu

Sve sastojke, osim meda, staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri, uz neprekidno mešanje, oko 10 minuta dok se čokolada ne rastopi. Dodati med, promešati i servirati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *