Žena koja je uspešna u biznisu već više od pola veka, po profesiji dizajnerka enterijera, a uz to i modna ikona zove se Iris Apfel i ima 96 godina. Rođena Njujorčanka oduvek je iskazivala interesovanja za umetnost, pa je tako i završila istoriju umetnosti na Univerzitetu u svom gradu.

Tokom svog života osetila je umetnost kojoj prirada pa tako prikuplja umetnine i nakit sa najrazličitijih mesta na planeti, prati sve modne događaje, a svetski dizajneri joj se dive i ne mogu da se načude njenoj energiji koju prenosi u modni svet.

Autentična, svoja, drugačija i fešn za Iris Apfel se slobodno može reći da je najstarija modna ikona današnjice i legenda stila. Uvek je nasmejana, vedra, a to prenosi i na svoj stajling. Na njoj možete videti nespojive komade koje je ona spojila i izgledaju božanstveno.

Iako je mnogi ljudi širom sveta doživljavaju kao modnu ikonu i inspiraciju Iris sebe ne posmatra tim očima, pa je jednom prilikom rekla kako moda nije njen život, da voli uvrnutu garderobu i da posmatra veliki šareni svet kada izađe iz ormara. Iris se vodi tom vizijom i zaista na njoj možemo primetiti veseli kolirit, kako nakita tako i garderobe.

Koliko Iris intrigira javnost, dokazuje i to da je o njenom životu pre dve godine snimljen dokumentarni film. Takođe se svaki njen korak prati i objavljuje u američkim lifestyle i modnim magazinima. Velike naočare za vid su obavezan asesoar u stajlingu najmorednije bakice na svetu, a mi joj želimo da nam još dugo donosi nove modne ideje i uveseljava nas raznobojnim unikatnim nakitom. Sebe naziva gerijatrijskom starletom, a njene rečenice se prepričavaju i postale su inspiraativni citati širom sveta.

“Kada se ne oblačiš kao svi ostali, ne moraš da razmišljaš kao svi ostali.”

“Ako napraviš grešku u kombinaciji, modna policija te neće uhapsiti i odvesti u zatvor.”

“Modu možeš kupiti, ali stil poseduješ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *