Jesen je već uveliko stigla i donela nam mnogo lepih stvari. Osim prelepih boja, nove mode i žurke za Noć veštica tu je i fantastična bundeva! U nastavku sledi tradicionalni recept za američku pitu od bundeve koja će vas ugrejati i zasladiti vaš dan.

 

SASTOJCI:

Za punjenje :

* 230 g krem sira

* 400 g pirea od bundeve

* 200 g šećera, prstohvat soli

* 1 jaje

* 2 žumanceta

* 200 ml slatke pavlake

* 60 g putera

* 1 kašičica ekstrakta vanile

* 1/2 kašičice cimeta

Za koru :

* 200 g brašna

* 120 g putera

* 1 kašika šećera

* prstohvat soli

* 5 kašika ledene vode

 

PRIPREMA:

* Sve sastojke za koru ubacite u blender i napravite testo.

* Stavite ga da se hladi u frižideru dok pripremate punjenje.

* Krem sir i pire od bundeve (ispečena i ispasirana bundeva) mikserom umutite.

* Zatim dodajte sve ostale sastojke jedan po jedan i mutite.

* Testo utisnite u okrugli kalup, izbockajte viljuškom i ispecite 10 minuta na temperaturi od 160 stepeni.

* Izvadite, sipajte punjenje i pecite još 50 minuta.

 

Servirajte i uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *