Serija “Sex & The City” je svojim pojavljivanjem pomerila standarde i razbila mnoge tabue, dok je njena glavna junakinja Carrie postala modna ikona.

Gotovo da nema devojke koja nije iz sezone u sezonu pratila život Carrie Bradshaw i njenih drugarica Mirande, Samanthe i Charlotte. Pored ljubavnih problema, seksualnih avantura i ostalih ‘ženskih priča’, ova moćna četvorka je diktirala i modne trendove. A pogotovo glavna zvezda serije, Carrie, koju je tumačila glumica Sarah Jessica Parker.

1. Jedan od možda i najpoznatijih trendova koji je Carrie proslavila jeste tutu suknja od tila u kombinaciji sa štiklama i običnom majicom koja liči na potkošulju. Carrie se u ovoj kombinaciji pojavila na uvodnoj špici serije, a outfit je jedan od najprepoznatljivijih iz serije. Ova kombinacija se i danas može videti na devojkama, koje u sebi kriju male balerine.

2. Dok su ogrlice sa imenom postale planetarno popularne u poslednjih nekoliko godina, Carrie je svoju ‘Carrie’ ogrlicu nosila davno pre svih. Svi se sećamo drame u Parizu kada je uplakana zvala Mirandu jer je izgubila svoju ogrlicu, zar ne?

3. Brushalteri na izvol’te! Carrie je ulicama Menhetna ponosno šetala svoj crni čipkani brushalter, ispod bele majice, i time na videlo iznela trend koji je i danas popularan, pogotovo u toplijim mesecima.

4. Opušteni konjski rep i skupa, dizajnerska haljina je kombinacija koju smo na Carrie videli, dok je sa ‘Rusom’ plesala u McDonaldsu. Zapamtimo za sledeći put, kada i nas tako dečko bude iznenadio Oscar De La Renta haljinom. Ili još bolje, mi same sebe počastimo istom.
5. Carrie je u nekoliko sezona serije svoje kovrdže ponosno šetala, i time inspirisala mnogobrojne devojke da odlože u fijoku svoje pegle za kosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *